Promjena župnika u našoj župi

Odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, nakon osam godina djelovanja u našoj župi, vlč. Božidar J. Tenšek odlazi na novu službu u Župu hrvatskih mučenika u Mississaugi (Kanada). Vlč. Božidar je rođen 1970. godine. Nakon sjemeništa i studija teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu zaređen je za svećenika 1996. godine po rukama kardinala Franje Kuharića. Mladu misu imao je u rodnoj župi Orehovica. Kao župni vikar djelovao je u župama Vukovina, Sesvetska Sela, te Šestine, a kao župnik u Sesvetama te od 2011. u našoj župi. Od 2002. do 2006. godine obavljao je službu povjerenika za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.
Tijekom osam godina službe u našoj župi, vlč. Božidar je ostavio vidljiv trag svojim radom i zalaganjem. Osim radova na zgradi crkve i župne kuće, obnove župnog caritasa, njegovo djelovanje je zapaženo i na pastoralnom području, osobito u susretima s ljudima, dijeljenju sakramenata te upućivanju riječi u homilijama. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio u proteklih osam godina za našu župu i župljane.

Odlaskom dosadašnjeg župnika na novu službu, naša župa je dobila novog župnika vlč. Ljubomira Vukovića, dosadašnjeg župnika u župi sv. Josipa Radnika u Gajnicama. Vlč. Vuković rođen je 1962. godine u Trbovlju u Sloveniji. Nakon osnovne škole u Selnici ušao je u Nadbiskupsko dječačko sjemenište na Šalati, a 1981. u bogosloviju. Po završetku studija zaređen je za svećenika 1988. godine po rukama kardinala Franje Kuharića. Kao kapelan je službovao u Odri, a kao župnik u župama Stara Plošćica, Kravarsko te Zagreb - Gajnice gdje je proveo zadnjih 13 godina. U službu župnika u našoj župi ga je u nedjelju 25. kolovoza 2019. svečano uveo pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski.

Neka obojicu prati Božji blagoslov i zagovor sv. Nikole Tavelića!