Animatorsko ljeto na Malom Lošinju

U tjednu od 1. - 8. kolovoza 2016. dvoje mladih naše župe Lucija Grbeš i Martin Čus sudjelovali su na animatorskom ljetu u Malom Lošinju koje organizira Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Nakon puta stigli su u dom sv. Martina gdje se smjestilo njih 30-ak mladih različitih osobnosti. Svakodnevnica u domu Sv. Martina se sastojala od zajedničke Svete mise, rada u grupama u kojima su učili o duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa, rada kako u kući tako i izvan nje, zajedničkog druženja u sjenicama sa svojim animatorima, te slobodnog vremena koji su mladi iskoristili za kupanje.
Na pitanje kako je bilo Lucija odgovara: „ Ono što sam tamo osjetila je neopisiva snaga mladih koji su se našli tjedan dana u blizini Boga. Kroz tih tjedan dana upoznala sam samu sebe te svoje mogućnosti s kojima kasnije mogu pomoći u župi u kojoj sam aktivna. Sa sigurnošću mogu reći da je to ojačalo svakog od nas i pripremilo nas za nadolazeće zadatke na koje ćemo naići.
Martin također progovara: „Najviše mi se svidio rad u grupi, jer smo tamo pričali o svojim iskustvima i o tome kako poboljšati rad svoje župe. Drago mi je što sam bio sudionik animatorskog ljeta. Nadam se da ću sve naučeno znati primijeniti u životu i župnoj zajednici.“