Noćni križni put ulicama Kustošije

Tradicionalno, petu godinu zaredom, održao se noćni križni put ulicama naše župe, kako bi vjernici što spremniji dočekali najveći kršćanski blagdan. U petak, 18. ožujka 2016., nakon večernjeg misnog slavlja stotinjak župljana sudjelovalo je u pobožnosti križnog puta te su sa svijećama u rukama i zajedničkim molitvama prošli ulicama svog kvarta.
Postaje je, u suradnji s mladima, osmislio kapelan vlč. Marko Torbar, dok su meditacije i nakane na koje se molilo pisali članovi svih župnih zajednica, od onih najmlađih do onih najstarijih. Ovogodišnje geslo noćnog, križnog puta bila je rečenica sv. Filipa Nerija „Nosi križ i nemoj da križ nosi tebe.“ Bilo je mnogo nakana, molitva je bila upućena za sve izvan Domovine, za sve bolesne i nemoćne, za časne sestre te za sve župne volontere i vjernike. Kustošijanci su posebno molili za sve one koji hodaju njihovim ulicama, a nisu još otvorili srce Kristu, te kako bi se svi vjernici svakodnevno podsjećali što je to Isus učinio za njih: „Isus je umro da bismo mi mogli živjeti. Nije dvojio ni trenutka, žrtvovao je sebe kako bi nama omogućio život! Isus se nije dao polovično za nas kao što se mi dajemo za njega. Gospodin nas ljubi bez uvjeta, bez zadrške, ljubi nas više od sebe. Svojom smrću Isus je otkupio našu smrt!“
Hod prema svakoj postaji bio je obogaćen pjesmom te molitvom krunice, a nakon dva sata hodanja pobožnost križnog puta završena je u župnoj crkvi gdje su svi predali svoje molitve Gospodinu.

Antonija Iva Stipić