Plamaši svojim glasovima uveličali blagdan sv. Mihaela arkanđela

Naš zbor mladih Plam u subotu, 3. listopada 2015., u Gračanima svojim je glasovima uveličao blagdan sv. Mihaela arkanđela. Između ostalog, župa svetog Mihaela Arkanđela organizirala je koncert duhovne glazbe sa željom da što bolje dočekamo njihov župni blagdan.
Susret je počeo svetom Misom u 19 sati koju je predvodio župnik, a pjevanje je animirao Zbor mladih Sv. Mihaela Gračani. Nakon svete Mise uslijedio je koncert. Sudjelovala su četiri zbora: Grupa RiM, grupa Infinitas, zbor mladih sv. Mihaela Gračani i naš zbor mladih Plam. Početak glazbenog programa započeo je Očenašem i prikladnom molitvom. Svaki zbor je pridonio koncertu s tri pjesme.
Iz naše župe sudjelovalo je tridesetak mladih pjevača i svirača pod vodstvom voditeljice Zrinke Štetić, a još dvadesetak mladih s kapelanom vlč. Markom Torbarom došlo je podržati naš zbor. Naši mladi bili su zadnji na programu te su otpjevali tri zabavno-duhovne pjesme: ''Moj si Gospod'', ''Jerihonske zidine'' i ''Kamenje će vikati''. Koncert je održan u dvorištu župne crkve, no to nije spriječilo mlade zborove da iz sveg srca pjevaju Bogu na slavu. Okupilo se  oko stotinjak gledaoca koji su svaki zbor ispratili s pozornice velikim aplauzom.
U samom programu je sudjelovalo čak preko 50 mladih iz različitih dijelova Zagrebačke nadbiskupije. Nakon glazbenog programa pjevači su se okupili na bogatoj okrijepi i roštilju.

Ana Pavlović