Pastirski pohod biskupa našoj župi

Mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, pohodio je našu župu u pastirskom pohodu kroz dva dana: u petak, 27. veljače i nedjelju, 1. ožujka. Naši biskupi, osim što dolaze u župe na krizme i proslave župnih blagdana, nastoje barem jednom u pet godina posjetiti sve župe kako bi se susreli sa svećenicima i vjernicima.

Svoj pastirski pohod biskup Mijo Gorski započeo je u petak poslije podne posjetivši samostan časnih sestara družbe Službenica Milosrđa – Ančela u Gosposvetskoj ulici. Najprije je ušao u dječji vrtić DOBRI, koji se nalazi u sklopu samostana, gdje se družio s djecom i odgajateljicama. Nakon toga zadržao se u kraćem razgovoru sa časnim sestrama koje su na službi u kustošijskom samostanu.

Nakon samostana biskup je otišao u osnovnu školu Kustošija. Tamo su ga dočekali ravnateljica Gordana Kajić i vjeroučitelji Anita Ramljak i Berislav Belušić. Zajedno s vjeroučiteljima i ravnateljicom ušao je u jedan od osmih razreda (naši krizmanici) te zajedno s njima izmolio molitvu za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim.

Pohod se potom nastavlja u župnoj kući i crkvi. Pregledavši župne knjige i matice i nakon razgovora sa župnikom biskup se susreo sa članovima župnog mješovitog zbora i zbora gospođa. Predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi u 18.30 sati, a poslije se susreo sa članovima odbora župnog caritasa i volonterima te sa obiteljskom zajednicom i obiteljskim zborom. Dan je završio sastankom sa članovima župnog pastoralnog i župnog ekonomskog vijeća s kojima se zadržao i na zajedničkoj večeri. Nedjeljni dio pohoda počinje susretom s ministrantima i vjeroučiteljima, a poslije misnog slavlja koje je predvodio biskup Gorski, susreo se sa zajednicom mladih i predstavnicima pojedinih aktivnosti koje organiziraju mladi (zbor mladih, srednjoškolci, instruktori, kreativna redaonica, KMNL i KOL..). Posljednja postaja pohoda bila je u samostanu sestara franjevki u Ciglanskoj ulici.

Biskup Gorski izrazio je zadovoljstvo nakon što je vidio koliko se ljudi tijekom tjedna okuplja u našoj župi oko različitih aktivnosti te je sve potaknuo da još više sudjeluju u širenju Božje riječi i na pomoć u župnom pastoralu.