Škola zajedništva 2014.

„Različiti su dari, a isti Duh“ (1 Kor 12,4) geslo je ovogodišnjeg ljetnog kampa „Škola zajedništva“, koji se od 7. do 13. srpnja 2014. održao u Caritasovoj kući u Kalju. Tridesetak srednjoškolaca, koji su došli ne samo iz župe sv. Nikole Tavelića, nego i iz raznih krajeva Hrvatske pa tako i iz Dubrovnika, predvodili su kustošijanski kapelan, vlč. Ivan Valentić te petero animatora.

Program kampa se, kao i prošlih godina, temeljio na četirima glavnim uporištima: ljudske vrijednosti, kreativni rad, igra i rast u katoličkoj duhovnosti, a glavna tema ovih tjedan dana je bila sedam darova Duha Svetoga. Svako jutro započelo je zajedničkom molitvom te doručkom. Nakon toga, uslijedilo je čišćenje kuće i okoliša kako bi boravak u kampu bio što ugodniji, a već tradicionalna karitativna nota ovog kampa očitovala se u pomaganju starijim mještanima pri cijepanju i slaganju drva za zimu. U popodnevnim satima mladi su se okupljali na katehezu i duhovnu notu, u kojoj su sudionici u tišini razmatrali Sveto pismo i razmišljali o navještaju koji su u katehezi primili. Kasni popodnevni sati bili su rezervirani za sportske aktivnosti – odbojku, nogomet, olimpijadu, te razne igre koje su zahtijevale kreativnost i spretnost sudionika. Središnji dio dana bilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim i slavljenje svete mise, a rad u grupama s animatorima i zajednička večernja molitva označavali su kraj programa i odlazak na počinak. Posljednjeg dana kampa, misnom slavlju i velikom zajedničkom roštilju pridružile su se i obitelji sudionika te ostali animatori iz župe Sv. Nikole Tavelića.

„Škola zajedništva“ u organizaciji župe Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji održava se od 2012. godine, a njezin je program dosada prošlo 70-ak polaznika i animatora.

Fotografije