Proslava župnog blagdana 2012.

U srijedu, 14. studenog 2012. godine naša župa proslavila je blagdan svog zaštitnika, svetog Nikolu Tavelića, jeruzalemskog mučenika. Kroz trodnevnu pripremu molili smo i razmišljali o poruci koju i za naše vrijeme daje svjedočanstvo vjere sv. Nikole i još trojice franjevaca koji su davne 1391. godine radije žrtvovali svoje živote nego se odrekli vjere u Isusa Krista.
Svečano slavlje održalo se na svetoj misi u 18:30 sati, kojoj je prethodila molitva Večernje. Svetu Misu je predvodio fra Darko Tepert, franjevac provincije sv. Ćirila i Metoda, doktor biblijskih znanosti i arheologije te sveučilišni profesor na zagrebačkom KBF-u. U svojoj propovijedi istaknuo je da je ponekad teško živjeti svoju vjeru te da su tome svjedočili brojni sveci mučenici, pa tako i naš Nikola Tavelić. I danas je čovjek suočen sa teškoćama življenja vjere, no potaknuo je da budemo ustrajni u tome te da nas nitko i ništa ne smije odvojiti od Krista. Spomenuo je i važnost Godine Vjere u kojoj svi moramo djelima i molitvama pridonjeti obnovi i svjedočenju svoje vjere.
Vanjska proslava župnog blagdana održana je u nedjelju, 18. studenog. Svečano misno slavlje u 11.00 sati je predvodio mons. Vlado Košić, biskup sisački. Nakon večernje Svete Mise koju je predvodio vlč. Jakov Rađa, uslijedila je predstava u izvedbi mladih Kustošijanaca i zbora mladih „Plam“ o četrnaest župa koje je osnovao bl. Alojzije Stepinac.

Galerija fotografija

Na dan vanjske proslave župnog blagdana,18. studenog 2012., naši mladi i zbor "Plam" su nakon večernje Svete Mise uveličali slavlje izvedbom predstave "Četrnaest župa". Predstavom su nam približili djelovanje bl. Alojzija Stepinca i četrnaest župa (jedna od njih je i naša) koje je osnovao na području Zagreba.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom kada su mladi za župni blagdan izveli odličnu predstavu o životu sv. Nikole Tavelića, župljani su i ove godine ispunili crkvu do posljednjeg mjesta. Mladi su i ovaj put dokazali kako su složni, marljivi i predani svom djelovanju u župi, te napravili vrhunsku predstavu.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti, predstavu možete u cijelosti pogledati OVDJE.