Ministranti

Ministrantski zbor župe Kustošija

Posebna priča i ukras naše župe su ministranti. Ministrantska brojnost i ozbiljnost u službi, za Kustošiju je nešto najnormalnije, najprirodnije, a to su naučili i svi gosti naše župe - za svaki veći blagdan oltar je jednostavno nezamisliv bez, barem, desetak služitelja stola, od najmanjih do najstarijih. To je nešto po čemu je Kustošija raritet u gradu Zagrebu, jer ministrantsko odijelo nije privilegirano samo za najmanje, nego ga s jednakom revnošću oblače i odrasli. Smatramo da je u svezi s tim pitanjem naša župa blagoslovljena, a časne sestre sakristankinje, župnici i kapelani trude se taj Božji dar i dalje razviti.

Ministriranje je iz naše župe iznjedrilo i svećenička zvanja. Velečasni Tomislav Hačko, velečasni Josip Mudronja te prečasni gospodin Zlatko Koren bili su neumorni ministranti. Nadamo se da će i u budućnosti biti onih koji će prepoznati Božji poziv.

Ono što je još zanimljivije, korijeni ministrantske službe duboko su se uvukli ne samo u prvu generaciju, nego i u njihovu djecu. Najljepši su primjeri naši dugogodišnji ministranti koji sada svoje sinove gledaju za oltarom gdje su oni nekad službovali.

Pozivamo sve dječake koji žele služiti kod oltara da nam se pridruže!