Uvodna misao

Dragi web župljani!

Dobrodošli na novu mrežnu stranicu župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji. Radosni smo što će naša župa imati svoj prostor u tom velikom oceanu svega i svačega – internetu, „mreži izvanrednih mogućnosti“, kako ju naziva Sveti Otac Benedikt XVI. Želimo da na ovoj internetskoj stranici možete pronaći sve važne vijesti i informacije o životu naše župe.

Župna mrežna stranica nema funkciju vjerskog portala ili bloga na kojem se svakodnevno mogu naći novi tekstovi, često vezani uz aktualna zbivanja u Crkvi ili u društvu. Ona će biti sredstvo informiranja i povezivanja župljana, te upoznavanja različitih župnih aktivnosti. U tom smislu potrudili smo se da vam učinimo dostupnim ono što tvori mozaik naše župne zajednice. Župa je živa i aktivna onoliko koliko su joj aktivni vjernici, dakle svi mi koji živimo i radimo u svojoj Kustošiji. Upravo će o toj živosti ovisiti i život i dinamika ove internetske stranice.

Neka ona bude naša on-line župa otvorena svakom župljaninu i posjetitelju dobra i iskrena srca. Pozivamo sve zainteresirane za suradnju oko uređivanje ove naše stranice da se jave sa svojim prijedlozima.

Ovu stranicu stavljamo pod zaštitu Prečistoga Srca Marijina i svetoga Franje Saleškog, zaštitnika sredstava moderne komunikacije. Zazivamo i moćan zagovor svetoga šibenskog mučenika Nikole Tavelića da ovo djelo služi Bogu na slavu, a nama ljudima na korist, izgradnju i spasenje.

Vlč. Marjan Gradinšćak, upr.  župe   
Vlč. Borna Puškarić, kapelan

27.02.2011.