Oproštaj od prof. Jakše Darlića (1963. – 2016.)

Na gradskom groblju u Visu u nedjelju, 23. listopada 2016. godine pokopan je prof. Jakša Darlić, učitelj glazbene kulture u OŠ Otona Ivekovića i orguljaš u našoj župnoj crkvi koji je iznenada preminuo u 54. godini života.
U život naše župne zajednice Jakša se uključio prije sedam godina, kao svirač i voditelj dječjeg zbora, a prije četiri godine postao je jedan od dvoje redovitih orguljaša u našoj župnoj crkvi. Svake nedjelje svirao je na jutarnjoj misi, a uvijek je rado zasvirao na zornicama, vjenčanjima ili kad je bilo potrebno. Na njegov poticaj 2013. godine pokrenut je projekt „Orgulje u Kustošiji“, s ciljem da se naše orgulje, kao jedan od vrhunskih instrumenata u gradu Zagrebu, predstave ljubiteljima glazbe. Naša župna zajednica uvijek će se rado sjećati Jakše, njegove ljubavi prema orguljama, crkvenoj glazbi i hrvatskoj baštini.
Na misi zadušnici koja je u utorak, 25. listopada održana u našoj župnoj crkvi, posljednji pozdrav Jakši uputili su njegovi učenici, kolege i brojni Kustošijanci. Počivao u miru Božjem!