Kustošijanci pjesmom proslavili rođendan Crkve

Svečanim koncertom zbora mladih Plam u nedjelju, 8. lipnja 2014., naša župa proslavila je svetkovinu Duhova - rođendan Crkve.
„Primite Duha Svetoga“ (Iv 20,22) bila je misao vodilja ovog koncerta prožetim gospelom, zanimljivim obradama duhovnih pjesama, solo dionicama te zvukovima raznih instrumenata.
„Za ovaj koncert pripremali smo se 2000 minuta na 15 proba i 4 organizacijska sastanka, potrošili smo oko 400 papira, na probama je ukupno bilo 40-ak pjevača i 10 svirača, a u međuvremenu smo pjevali na 5 misa, klanjanju i Smotri zborova mladih - sve to u samo 37 dana i s neograničenom količinom ljubavi i truda!“ kažu Plamaši. Veliku podršku pri realizaciji koncerta pružili su i kapelan vlč. Ivan Valentić te župnik vlč. Božidar Tenšek.
Kao posebni gosti na koncertu nastupili su članovi župnog obiteljskog zbora, a osim dobre glazbe, posjetitelji su se tijekom koncerta mogli osvježiti uz voće, kolače i sokove. Tom su se prilikom skupljala i novčana sredstva za Školu zajedništva, ljetni kamp koji se već treću godinu zaredom održava na Žumberku.

Antonija Iva Stipić