Božić (A)

BOŽŽIĆ POZIVA NA ZAHVALNOST!

"Božić je vrijeme darivanja!" -“ –svakodnevno sluššamo ovu rečenicu, najčešće u reklamama kojima nas trgovine pozivaju da bašš kod njih potroššimo ono malo novaca ššto imamo, ako i to malo imamo. Pokuššamo li ovu, već prilično „istroššenu“, rečenicu prevesti na jezik vjere, mogla bi se prevesti i tako da riječ Božžić zamijenimo rječju Isus, a riječ darivanje rječju zahvaljivanje. Tada bi se to moglo izreći na ovaj način: „"Isus nas poziva na zahvaljivanje!“" Zaššto? Zato ššto je u središštu naššeg lijepog, obiteljskog blagdana rođenje djeteta Isusa. Sam Bog postaje čovjekom, utjelovljuje se kako bi nama ljudima pomogao da se uzdignemo iznad ovog zemaljskog i pogledamo prema Nebu, prema samom Stvoritelju kojega žželimo i nadamo se susresti u vječnosti. Svijet oko nas pun je darova, priroda daje svakom čovjeku i od nje žživimo. Ne ovisi to o čovjeku već o Stvoritelju koji se brine za svoja stvorenja. I na tome mu treba zahvaljivati!

U proslavi Isusovog rođenja gledamo ga u skromnoj šštalici, a to je mjesto gdje se okupljaju jednostavni mali ljudi. Oni najradosnije i najiskrenije slave Isusovo rođenje, raduju se i tu vijest ššire čitavome svijetu. U povijesti svijeta i čovječanstva Isusovo rođenje najljepšši je dar koji je dan čovjeku, budimo zahvalni na tom daru i podijelimo ga sa svim ljudima dobre volje!

Svima vama dragi žžupljani: djeci, mladima, starima i bolesnima te svima u vaššim obiteljima od srca žželimo sretan Božić i blagoslovljenu 2014. godinu!

vlč. Božžidar J. Tenššek, žžupnik
vlč. Ivan Valentić, žžupni vikar