Proslava našeg župnog blagdana sv. Nikole Tavelića

Proslava blagdana sv. Nikole Tavelića u našoj župi započela je trodnevnom pripravom od 11. do 13. studenog. U danima priprave, euharistijska slavlja su prevodili vlč. Marjan Gradinšćak, župnik župe Presvetog Trojstva u Moravču, vlč. Tomislav Hačko, župni vikar u župi Sv. Blaža, te vlč. Josip Mudronja, župni vikar u župi Uznesenja BDM u Velikoj Gorici.
Na sam blagdan, 14. studenog, svečano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, koji je tom prilikom nosio misnicu u koju je prije 70 godina bio obučen bl. Alojzije Stepinac prilikom blagoslova naše crkve.  Svečano je otkrivena i ploča u spomen na taj dan koja je  postavljena na vanjsko pročelje crkve.
U nedjelju, 17. studenog, euharistijsko slavlje u 11.00 sati predvodio je fra Martin Jaković, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Nakon večernje mise u 18.30 koju je predvodio p. Sebastijan Šujević, studentski kapelan na Jordanovcu, mladi župljani izveli su predstavu pod nazivom „Strah ili Ljubav“.

Fotografije