2. Ministrantsko ljeto - Prvić 2012.

Krajem lipnja još jednom se potvrdilo kako je malo potrebno za sreću. Dvanaest ministranata te vlč. Borna Puškarić krenulo je vlakom put Prvića kod Šibenika na sedmodnevno druženje pod geslom: «Vas sam nazvao prijateljima (Iv. 15,15) ».

Nisam navikao nositi krunicu i Novi zavjet u ruksaku na ljetovanje.Također, ne ljetujem s ljudima koje površno poznajem, kao što je sad prigoda. Sve je to navješćivalo avanturu, avanturu upoznavanja Krista. Svaki dan započinjao je ranojutarnjom molitvom i tjelovježbom. Slijedilo je kupanje i igra, blagoslov hrane uz bubnjanje po stolu (we will rock you), ručak, zatim druženje s prijateljem Kristom u crkvi. Potom opet odmor, igra, kupanje... Najdraže mi je bilo u smiraj dana kad bismo sjedili uz svijeće pod drvećem kraj zvonika i molili krunicu. Nije izostalo ni analiziranje biblijskih tekstova. Tu nam je kapsa nadahnuto pomagao prijateljevati s Kristom i njegovom riječju.

Tih dana bez mobitela, TV-a, interneta... na otočiću s jednom trgovinom i slastičarnicom, s poznanicima iz crkve, ali zato uz krunicu i Sveto Pismo, otkrio sam kako je malo potrebno za istinsku sreću: Krist, ljubav, sveta Riječ i prijateljstvo.Uistinu nezaboravno iskustvo.

Zahvaljujem kapelanu Borni i animatoru Filipu Mariću na organizaciji i kreativnosti. Tople preporuke za iduće ljeto.

Marko Dužević

Fotografije sa Prvića