1. Ministrantsko ljeto - Prvić 2011.

Od 26. lipnja do 2. srpnja skupina od 17 ministranata naše župe predvođena kapelanom vlč. Bornom Puškarićem i jednim animatorom mladih provela je jedinstveno iskustvo zajedničkog ljetovanja u Luci na otoku Prviću. Pod geslom „Radujte se u Gospodinu uvijek“ (Fil 4,4) ministranti su proveli šest dana radosti, igre i molitve sve u duhu ljudskog i kršćanskog rasta. Svaki dan bio je prožet molitvom, vršenjem raznih dužnosti u kući u kojoj smo boravili, odlaskom na plažu, igrom, druženjem. Važno je napomenuti da smo kroz kratka predavanja i pitanja obradili temu ljudskih kreposti. Od utorka do petka ministranti su u večernjim satima prije molitve svete krunice razmišljali o četri stožerne kreposti: razboritosti, pravednosti, jakosti i umjerenosti.
Zajedno s nama u kući susreta za mlade boravila je i skupina hrvatske djece i mladih iz Subotice. Djeca i mladi ubrzo su se međusobno upoznali i družili. U petak 1. srpnja navečer, imali smo i završni program u kojem smo kroz igru, pjesmu i ples podijelili radost koju nam je Gospodin darovao omogućivši nam prekrasno iskustvo zajedničkog ljetovanja.
Ministranti su više nego zadovoljni i sretni iskustvom 1. Ministrantskog ljeta, te izrazili želju da se ovaj projekt i dalje nastavi. Zahvaljujemo svemogućem i dobrom Bogu na danima milosti provedenih na otoku Prviću. Zahvaljujemo se i dobročiniteljima koji su se uključili u ovaj projekt. Na koncu zahvaljujemo se našoj nebeskoj Majci Mariji, Kraljici Apostola, koja je stalno bila uz nas.

Slike sa Prvića